06-18377278
cor@deboksendecoach.nl

De eerste stoot is bevrijdend!

De eerste stoot is bevrijdend!

Van Cor the Coach naar De Boksende Coach

Cor the Coach is het merk waar het allemaal ooit mee begon. Het was een bijnaam wat ik kreeg van studenten. Dat heb ik gebruikt om mijn coachingsbedrijf te starten in 2012. Echter tijdens mijn coachingsessies en presentaties reflecteerde ik veel vanuit het vechtsport gedachtengoed. Daarnaast experimenteerde veel met uit stoten en trappen om daarna het gesprek aan te gaan. Daarbij heb ik ook jaren onderzoek gedaan om het meer te gaan gebruiken. Als zodanig had ik het nooit gepromoot, maar dankzij verschillende personen uit mijn netwerk heb ik in 2017 de knoop doorgehakt en ben ermee aan de slag gegaan.
Voor mij was de eerste stoot bevrijdend! 

De reis dat de boksende coach heet. 

Ik heb in 2017 de knoop doorgehakt en ben op stap gegaan met de reis, dat de boksende coach heet. Daarbij heb ik veel individuele sessies mogen organiseren en tegelijkertijd gezien wat het met de deelnemers deed. Zowel op individueel niveau als in het groepsproces (teams en evenementen)

Omdat ik dit al onder het merk Cor the Coach deed, merkte ik dat ik heel erg behoefte had om dit te gaan verpakken op een andere manier. Hierbij heb ik geleerd, dat het beter is om het geheel te beschrijven als een methode. Met de oog op de toekomst hoeft het dan niet meer aan mij alleen gelinkt te worden. Ik wil deze methode ook leren aan anderen. 

Voor nu, de mensen aan wie ik het heb aangeboden, hadden bijna allemaal hetzelfde gemeen:
Na de eerste stoot voelde ze iets door hun hele lijf gaan. Bij de een was het een bevrijding, bij de ander een proces dat wij op gang hebben gebracht waarbij er “iets” loskwam. 

stoot het ongemak eruit

Kort verhaaltje: Shft Happens – stoot naar vertrouwen

Een van de meest mooie verhalen die ik in de begintijd van de boksende coach heb meegemaakt. Was op een coachingsevent waar ik energisers en coaching gaf. Degene die het organiseerde was zo bezig met ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn/haar zin had. Echter vergat zij zichzelf compleet. 

Zij heeft een hele tijd geleden een mooi stukje geschreven op Facebook hierover (In het Engels). Ik zal hier kort de strekking van geven:

Zij sloeg en ik merkte op dat zij bezig was met de verantwoordelijkheid te nemen voor iedereen in de ruimte (rond de 40 personen die er aanwezig waren). Hierbij vroeg ik, terwijl ze stootte, ben je bang dat ze het niet naar hun zin hebben hier? 

Het lichaam vertelt je alles!

Haar lichaam was gebogen, schouders hoog en adem nog een stuk hoger. En ik zei tegen haar, terwijl ze stootte: “Jij maakt je zorgen dat de mensen niet blij zijn.” Hierop antwoordde ze: “Natuurlijk maak ik mij zorgen hierover”

Door het stoten en het gesprek, werd ze ineens dubbel bewust van het feit, hoeveel zorgen ze voor niets maakte. Elke deelnemer en de andere coaches hadden plezier in wat ze deden. Het enige wat ik vroeg aan haar: Kun je hier nu genieten en de controle loslaten? 
Hierop antwoordde ze volmondig: JA. Kun je dat laten zien in een goede stoot?

En dat deed ze met volle overgave. Ze gaf zich over en was aanwezig op de plek wat zij zelf had gecreĆ«erd voor de mensen. 

Klein detail. Ik heb voor Shft happens hierna meer events gedaan en ben ook een van de vaste trainers van Ina

Wil je meer weten over wat de boksende coach voor jou kan betekenen?
De eerste stoot is bevrijdend! Je kunt hier zien wat bokscoaching voor jou of je team kan betekenen. Anders vul je even het formulier hieronder in. Dan zal er contact opgenomen worden met je


    Laat hier je gegevens achter