06-18377278
cor@deboksendecoach.nl

5 Redenen waarom bokscoaching (mogelijk) goed is voor je

5 Redenen waarom bokscoaching (mogelijk) goed is voor je

Ik ben een groot voorstander van coaching. Ik geloof dat een ieder wel een vorm van coaching kan gebruiken. Ook dat de meeste coaches geweldig werk leveren door anderen in hun proces te ondersteunen.

Met enige regelmaat zoek ik ook coaching. Soms krijg ik een schop onder de kont, om bewust na te denken over wat ik online en offline deel. Maar ook hoe ik mijn onderneming het beste kan vormgeven. Als je als coach niet blijft doorontwikkelen, vind ik dat jij je klanten ook niet verder kan helpen.

Vandaag deel ik met jullie 5 redenen waarom bokscoaching goed voor je kan zijn:

Wij zijn gebouwd om te vechten. Maar dat wordt (in mijn ogen) ons op de verkeerde manier afgeleerd

Als wij kijken naar puppy’s die elkaar bijten in de oren, dan denk je… “ahh schattig”. Hierbij simuleren ze wie de onderliggende en bovenliggende partij zal worden Eigenlijk is dat al een manier van uiten van gevoelens, plek in hun samenleving. Echter als kinderen is het ons aangeleerd dat vechten niet goed is. En dat we vaak stil moeten zitten en uitpraten.

Gevolg is dat er veel emoties in het lijf niet volledig losgelaten kan worden. Met gerichte bokscoaching, kun je het heerlijk loslaten, om het daarna ook nog eens bespreekbaar te maken.

Praten alleen zorgt er vaak voor dat je veel in je hoofd blijft.

Veel coaches doen echt goed werk. Echter heb ik in mijn eigen praktijk gemerkt door de jaren heen, dat als je praat en vragen stelt, dan blijft de cliënt in het hoofd zitten. Omdat wij tegenwoordig slimmer worden, krijg je vaak technisch kloppende antwoorden. Echter heb je dan nog niets opgelost.
Door het slaan en schoppen, krijg je vaak niet eens de kans om echt na te denken en krijg je dat er ECHTE emoties losbreken.
Als het gesprek tijdens of na de bokscoaching sessie plaatsvindt, krijg je veel meer oprechte antwoorden en je “voelt” dan meer. De mensen die mij kennen, weten dat ik niet zo van politiek correcte antwoorden houd. Ik ga direct naar de kern hiermee.

Gebeurtenissen slaan zich letterlijk op in je lijf.

Maagpijn, pijn in de schouders/nek, pijn in het hart, kniepijn, rugpijn….

De lijst is soms eindeloos. Veel emotionele gebeurtenissen krijgen letterlijk een plek in het lijf. Door te slaan, te schoppen en dan erover in gesprek te gaan, kunnen deze pijnlijke plekken flink verlicht worden.

Een paar voorbeelden uit de praktijk:                      
Ik had een dame, die al maanden met vastzittende schouders liep, massages hielpen haar niet echt van haar gevoel van stress af te komen. Gevolg, constant hoofdpijn en het gevoel dat ze achter de feiten aanliep. 

Na de eerste sessie met mij, voelde ze al een verlichting in de schouders. Ik vroeg haar, waar de stress vandaan kwam, barstte ze in tranen uit. Het verhaal kort samengevat, was dat ze op haar werk heel de tijd het werk van anderen aan het doen was, geen tijd had voor pauzes en ook nog erger het allemaal mee naar huis nam. Zij was iemand, die hier niemand mee lastig viel, hoe vervelend ze het ook vond.  Alleen al door het uitspreken, in combinatie met de stoten die ze deed, gaf het de verlichting die ze nodig had om haar leidinggevenden te confronteren hiermee.

Een ander voorbeeld:

Een cliënt die langdurig pijn had in zijn onderrug. Er was ook geen medische reden hiervoor. Tijdens de training deed ik het wel voorzichtig aan, maar op een gegeven moment liet ik hem schoppen tegen mijn trapkussen. Toen merkte ik op, dat hij zich wat gemakkelijker bewoog. Hij vertelde, dat hij na de scheiding met zijn ex, zich constant druk maakte om zijn kinderen. Soms terecht, soms onterecht. Ook weer door de combinatie van (kick-) bokscoaching, dat hij een verlichting voelde in zijn rug. Vooral de dagen na de training was hij bewust van de vermindering van de pijn.

Alleen al de bokshandschoenen aandoen geeft een boost (aan o.a. zelfvertrouwen)

Regelmatig merk ik op bij personen die nog nooit vechtsporten gedaan hebben, dat ze in een keer een ander mens worden als ze de bokshandschoenen dragen. Hierdoor is de coaching alleen al een stuk makkelijker. Zelfvertrouwen is een vraagstuk waarvoor personen bokscoaching opzoeken. Je kunt hier ook eens kijken of het iets voor je is.  

Evenement op de bank bij de bank van de ABN AMRO

Alleen stress van je afslaan is niet voldoende, dat is waar het coachende deel komt kijken

Ik hoor veel verhalen van mensen die een sportschool binnenstappen, tegen een stootzak aan slaan of flink aan de gewichten lopen te trekken, dat ze tijdelijk een verlichting voelen, maar vaak daarna midden in de nacht weer rechtop zitten in hun bed vol met kopzorgen.

Bokscoaching is niet bedoelt om alleen maar je stress van je af te slaan, of om bewust te worden van je emoties. Het is een interactie tussen coach en cliënt, waarbij zaken bespreekbaar worden gemaakt, die de coach opmerkt.  Elke beweging vertelt namelijk iets over jezelf en met wat voor intentie je iets doet. Hierdoor zie je dat

Ik ben benieuwd naar jouw gedachtes…

De redenen die ik heb opgeschreven, zijn natuurlijk vanuit mijn praktijk. Ik kan er wel meer bedenken. Daarmee ben ik mij bewust van het feit dat jij misschien niet helemaal bekend bent met wat de boksende coach voor je kan betekenen. Hier kan ik ook terugverwijzen naar een van de andere pagina’s over de boksende coach

Daarom ben ik benieuwd welke redenen jij zou bedenken, waarom bokscoaching een goede manier kan zijn om iemand te helpen. Stuur gerust een e-mail naar cor@deboksendecoach.nl

Heb je interesse in de gedachte achter bokscoaching of wil je weten wat een bokscoaching sessie voor jou kan betekenen?


    Laat hier je gegevens achter